Хасково

Нов рентген за Детското отделение на МБАЛ – Хасково от Българската Коледа

МБАЛ - ХасковоПортативен рентгенов апарат ще получи до месец Детското отделение към Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково от „Българската коледа“, съобщи за Haskovo.info началникът на отделението д-р Атанас Паунов.

„Апаратурата ще бъде за интензивен сектор. Често тук приемаме тежко болни деца, които няма да разхождаме и ще им правим рентгеновите изследвания на място“, обясни д-р Паунов. Той допълни, че и сега Детско отделение разполага с рентген, но той е много остарял. Новият е с подобрени параметри, с много по-малко облъчване за пациента, прави по-качествени изследвания, което ще доведе до по-прецизна диагностика.

„Българската Коледа“ ще дари апаратура и на Микропедиатрията. Каква обаче ще е тя началникът на отделението д-р Вачева отказа да каже преди новата придобивка да стане факт. 

Общата стойност на дарението е около 90 000 лева. То трябваше да пристигне до края на юни. Медиците от хасковската болница се надяват новата апаратура да е при тях до месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button