Хасково

Без 100-годишни юбилеи тази година в областта

Баба ШинкаНито един столетник няма да отбележи кръгъл юбилей тази година в областта, съобщиха за Haskovo.info от Териториално звено ГРАО – Хасково. За сметка на това празнуващите повече от век живот са 7.

Първа в областта 101-вия си рожден ден е отбелязала бабата на фолк певеца Милко Калайджиев. Анастасия Тенева или баба Шинка, както я наричат всички, е родена на 21 януари 1910 година. Има четири внука, десет правнука и двама праправнука. През едновековния си живот почти не е боледувала и не си спомня да е пила лекарства.

Връстници на баба Шинка са още трима души от областта. Това са Петра Желязкова от харманлийското село Иваново, Матена Зокова от ивайловградското село Ламбух, и Стоян Петков от харманлийското село Надежден. 

102-рия си рожден ден ще отпразнува тази година и хасковлията Атанас Стоянов. 104 години вече е чукнала баба Куна Тинкова от харманлийското село Поляново. 

Най-възрастният човек в областта е на 106 години. Завидната възраст е доживяла Вълка Николова от харманлийското село Смирненци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button