Хасково

Росен Русев се оттегли от конкурса за председател на спецсъда

Росен Русев

Росен Русев

Председателят на хасковския окръжен съд Росен Русен се оттегли от конкурса за председател на Апелативния специализиран наказателен съд, съобщават от пресцентъра на Висшия съдебен съвет. 

Днес в деловодството на ВСС е постъпило заявление, с което Росен Русев оттегля кандидатурата си.

Представих пред Вас своята концепция за стратегическо управление на бъдещия Апелативен специализиран наказателен съд. Критиките към мен започнаха оттам, че тази концепция е обща и важи за всеки друг съд. Това не ме обижда, а ме ласкае.“, се казва в заявлението.

В него Росен Русев пише, че не се е явил на конкурса заради по-високия пост, а заради високоотговорната и тежка работа, „за предизвикателството заедно да създадем нещо ново“. 

Срещнах съпротива от колеги, с които считах, че ще работя в пълен синхрон и от които искрено очаквах подкрепа. Всички сме наясно, че тук не става дума за неубедителна моя концепция, а за липса на доверие. След като това доверие го няма, желанието ми да работя и да изградя един съд за пример, не е осъществимо„, пише още в писмото.

Росен Русев завършва с думите „Аз съм професионалист – практик и в експерименти нямам време да участвам.

Haskovo.info припомня, че председателят на Хасковския окръжен съд Росен Русев бе единственият кандидат за административен ръководител на Апелативния специализиран наказателен съд. Утре трябваше ВСС окончателно да се произнесе по избора му за председател на новия съд след като на заседанието си миналата седмица изкритикува концепцията на Русев.

Заявлението на Росен Русев до ВСС:

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
камерун
камерун
07.07.2011 16:05 16:05

хайде хайде пак пак кьорфишеци щом си практик излиз на практическа работа

Анонимен
Анонимен
08.07.2011 10:46 10:46

До Русев.Може и да си прав,но си седнаааал,да да…..

Back to top button