Хасково

Преглед на печата – 8 юли

Image„Малолетни пълнят кувьозите“, е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. В подзаглавието на материала е цитирана шефката на неонатологичното отделение на МБАЛ – Хасково д-р Надя Вачева, която обяснява, че доста от родилките за първи път се срещат с лекар при раждането.

„Хванаха дрога за 5 млн. на наркобоса Ходжата“, е другото чело от първа страница с пренос на трета. Общо 53,5 кила хероин, маскиран като прах за пране, опитали да пренесат през границата 9 куфарни търговци, пише в подзаглавието на материала.

„Къпят ромите от „Република“ на газ“, друго от дописките от челната страница. След повече от година ремонтни работи банята в квартал „Република“ отново е готова да приеме желаещите да се хигиенизират неумити българи, допълва вестникът.

„Останаха 50 свободни места в гимназиите“, четем на втора страница. Най-много – по 8, са в Химията и СОУ „Л. Каравелов“ в Димитровград, както и в хасковската по туризъм.

„И Хасково с приют за кучета“, пише още „Новинар“. Общината да влезе в публично-частно партньорство със сдружението „Моят свят“ за изграждането на приют за бездомни кучета. Това предлага председателят на Хасковския общински съвет Делян Делчев с докладна за сесията идния петък.

„600 000 лева за асфалт в Черноконево“, съобщава изданието. Парите ще бъдат отпуснати от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

„Пенсионерите в региона с 11 000 повече от децата“, с това заглавие открива броя си днес другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Населението на областта застарява, всеки работещ издържа възрастен, малчуган или незает.

„Екскмет ще строи „замразен“ от ОбС траурен дом“, е другото челно заглавие от водещата страница с пренос на втора. Изграждането на обекта не е в капиталовата програма за 2011 година, финансирането неясно, пише в подзаглавието на материала.

„Варненски Отело плаши с бомба общината и МБАЛ“, също дописка от първа страница. Заплашителен имейл за самоделно взривно устройство в сградата на кметството и в болницата е получен в община Хасково миналия ден следобед. Полицаите са установили, че имейлът е създаден от 32-годишен жител на стамболовското село Жълти бряг, но е достъпен само през IP адреси, намиращи се на територията на Кипър.

„След половин век археолози копаят край Меричлери“, четем още на водещата страница. Археологът Станислав Илиев от Регионалния исторически музей в Хасково ще прави спасителни разкопки на 6 могили край Меричлери.

„Кърлежи разболяха 11 през юни“, дописка от трета страница. 8 от ухапаните от Хасковска област са заболели от марсилска треска, а трима са повалени от лаймска борелиоза, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

И едно спортно заглавие в броя: „Иво Конгалов хвана окото на Стратега“. Хасковлията ще рита рамо до рамо със Сираков и Лечков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.07.2011 11:10 11:10

И като са повече какво да умират ли а?Младите да не спят нощно време ами да правят деца.А този дърт п**ал от статистиката Н.Нанев да престане да занимава хората с глупостите си…

Back to top button