Хасково

Предлагат на президента да опрости задълженията на 14 майки

Стотици майки от Хасково имат да връщат пари

Стотици майки от Хасково имат да връщат пари

Общински съвет Хасково ще гласува да бъде предложено на президента да опрости задълженията на 14 майки, получили майчинство докато детето им е било на ясла преди да навърши 2 години.

Рекордният брой докладни е включен в дневния ред на заседанието следващия петък. Всички искания са пристигнали от администрацията на президента, след като майките изпратили молби. Част от жените са със заболявания, а при други децата страдат от тежки болести. Сред предложените за опрощаване има и студентки – самотни майки.

По процедура желаещите да им бъде опростено задължението към НОИ трябва да изпратят молба до администрацията на държавния глава. От там препращат документите на общинския съвет. В местния парламент изискват информация от НОИ за задълженията и от общинската данъчна служба за имотното състояние на длъжника, който пък трябва да попълни декларация. След като документите се окомплектоват случаят влиза на сесия, където съветниците решават дали да предложат на президента задължението да бъде опростено.

Въпреки че изглежда сложна, процедурата отнема малко време – обикновено около месец. Това на практика означава, че всички желаещи да им бъдат опростени задълженията могат до края на юли да задвижат документите и на сесията през септември техните казуси да бъдат гласувани, обясниха за Haskovo.info от Общински съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.07.2011 17:21 17:21

Здравейте! Аз съм в същото положение! Искам да се свържа с майки ,които са писали до президента и такива ,които мислят да го направят! Трябва да си потърсим правата! Не мисля,че тези пари сме ги получили неправомерно! Ние не сме си оставили децата да ни ги гледа държавата!

Back to top button