Хасково

Председателят на Международния славянски комитет на събор в Ябълково

ЯбълковоПредседателят на Международния славянски комитет Николай Лавриненко от Украйна и неговият заместник Ян Минарж, който е председател на Чешкия славянски комитет, пристигат в четвъртък в Хасково. Поводът за визитата е предложението на Славянското дружество традиционният събор в село Ябълково да прерасне в Празник на славянското единство.

Всяка година в навечерието на рождения ден на Левски там се почита делото на тайния интернационален революционен комитет, в който участвали и чехи и поляци-строители на жп линията Одрин- Белово.

Гостите заедно с акад. Никола Попов, председател на Славянското дружество в България, и генералния консул на Русия у нас Алексей Ушаков ще участват в петък в Хасково в тържествена вечер на славянското единство.

Специално за случая вокалната група с ръководител Стефан Милев изважда от забрава популярният някога химн „Хей, славяни“.

Преди да се включат в събора в Яълково в събота, радетелите за духовно единение на славянските народи ще посетят Регионалния исторически музей, Узунджово, Александровската гробница и Симеоновград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
родолюбци
родолюбци
16.07.2011 20:41 20:41

Прекрасен празник! Адмирации за идеята и осъществяването и!Браво и на кмета на Димитровград!

Back to top button