Хасково

10 мъже искат да учат за медицински сестри в Хасково

Кандидат-студенти, архивНад 200 души са заявили желание да участват в класиранията на Медицинския колеж в Хасково, съобщи ръководителката на хасковския Център за кандидатстудентска подготовка и информация Димитрия Ночева.

Тазгодишният прием в колежа е предизвикал голям интерес не само за хасковлии, но и за кандидат-студенти от съседни областни градове. За специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ може да се кандидатства с матура или с приемен изпит по биология. „10 момчета също заявиха желание да стават медицински сестри – за жалост обаче мъже акушери не се приемат, а има търсене от силния пол“, уточни Ночева. Изпитът по биология в новооткритото учебно заведение е бил на 8 юли.

Първото класиране излиза в края на месеца. Завършилите хасковския Медицински колеж ще получат образователно-квалификационна степен „Бакалавър„. Приемът е 50 души за специалността „Медицинска сестра“ и 30 за „Акушерка“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
osman
osman
12.07.2011 14:28 14:28

tiq da nesa se prevarnali v jeni :Dxaxaxaxax

Back to top button