Хасково

Змии посрещат хасковлии в зоопарка, лъвицата почина

Единия питонДва питона – тигров и мрежест са новите обитатели на хасковския Зоопарк, съобщи за Haskovo.info директорът Георги Щерев. Змиите са настанени в клетка до маймуните и вече се радват на интерес от страна на посетителите. 

„Едната змия ни е дарение от димитровградско семейство, а втората ни е дадена от Тракийското херпетологично дружество в Хасково„, уточни Щерев. По думите му влечугите се чувстват най-добре при температура 25-26 градуса. Когато времето е студено питоните се прибират на топло и се гледат при специално условия.

Междувременно стана ясно, че 20-годишната лъвица от хасковския Зоопарк е починала в края на април. Аутопсията й е показала множество хронични заболявания, които с времето са се усложнявали.

В хасковския зоопарк могат да се видят стария лъв и децата му – трите женски лъвици. Заради кръвната връзка между тях обаче те не могат да създават поколение, затова ръководството на местния Зоопарк води вече преговори с колегите си от София за размяна на една от женските лъвици.

„Имаме договорка да ни бъдат дадени и други животни – атрактивни хищници като тигър и леопард, но това ще стане най-рано наесен“, уточни Георги Щерев.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.07.2011 14:55 14:55

Как така трите женски лъвици да не могат да създават семейства ПОМЕЖДУ си аааа?

Анонимен
Анонимен
12.07.2011 15:03 15:03

„стария лъв и децата му – трите женски лъвици“ – от една кръв са, затова не могат да създават поколение

ИВАНОВА
ИВАНОВА
12.07.2011 15:30 15:30

Зоопарка е едно много красиво място и се радвам , че ще има и нови животни. БРАВО

Гост
Гост
12.07.2011 16:03 16:03

Що за изрод е Човекът да затваря животни в клетки!!! От цялото си сърце желая всеки, допринесъл за това или одобряващ го да бъде затворен по същия начин и да гние всеки ден през остатъка от жалкия си живот! Зоопаркове НЕ трябва да има, те са болно творение на извратените човеци! Не ми побира ума как е възможно да гледате и толерирате такава жестокост!!! Да отнемеш свободата на животно е като да отнемеш живота му! Сърцето ми се къса за гибелта на лъвицата!!! Това прекрасно животно, чието място е далеч в Африка… затворено да гние на цимента в Хасково, за да го гледат малоумници и зверове, наричащи себе си ХОРА

вчесана гарга
вчесана гарга
12.07.2011 23:19 23:19


Гост (87.126.98.xxx) ,евала ти правя за приказката дето казваш.Аз съм на същото мнение,един път ,ходих там и след това ми се доплака за тези животинки .толкова са невинни и мили ако имаше как бих ги пуснала всички до последната буболечка

---
---
13.07.2011 11:26 11:26

vie ste ludi kak 6te gledat decata jivotni na jivo kato nqmame zoopart pak ti kazva6 4e 6te pusne6 vsi4ki jivotni. xaxax

Анонимен
Анонимен
29.09.2011 14:59 14:59

Ей, хора чувате ли се? На никой не му е приятно да гледа как се мъчат животните затворени с куп решетки и мрежи…а някой от вас да се е замислял тези животни ако ги пуснем в истинската им среда колко време ще оцелеят!? Вместо да негодуваме и да изричаме празни думи без смисъл, можем да се постараем да направим живота им по-уютен и приярен! Защото те не търсят празни думи и съжаление а помощ и подкрепа за един по-добър живот в клетка!!!

Back to top button