Хасково

НАП провери 99 търговци от областта през нощта и в почивните дни

НАП - Хасково99 търговци в Хасковска област провериха инспекторите от НАП в изненадващо за бизнесмените време – късно вечер и в почивни дни.

30 от тях бяха хванати в нарушение. Контролни покупко-продажби са установили, че не всички издават касови бележки след 17.30 часа, както и в събота и неделя. Нарушението е засечено в 27 ресторанти, кафенета и магазини. Най-много такива случаи са открити в Хасково, Димитровград и Харманли. 

Също в Димитровград на място при една от проверките е констатирано, че не са плащани задължителните осигурителни вноски на наетите служители. Проверките по осигурителните разпоредби обаче в посетените вече обекти продължават. В момента в базата данни на НАП се проверява дали работодателите са били коректни спрямо работниците си като редовно и в срок са им внасяли осигуровките. 

Масирани проверки започва НАП и във фирми, които са декларирали, че служителите им работят на непълен работен ден. Инспекторите ще извършват внезапни посещения, за да се види дали наистина наетите лица са заети по 4 часа или по-дълго време. Хората трябва да знаят, че подписвайки договори за половин работен ден, а работейки повече, вредят сами на себе си, защото по този начин им се зачита по-малък трудов стаж, отколкото са изработили и не могат да ползват пълноценно обезщетенията, които им се полагат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button