Хасково

Областната оспори отдаването под наем на спортните обекти

Ирена УзуноваОбластият управител на Хасково Ирена Узунова оспори пред Административния съд две решения на Общински съвет – Хасково, приети на сесията през юни.

Първото касае зоната за отдих и спорт под Авеню. На заседанието в края на миналия месец съветниците гласуваха игрищата да бъдат отдавани вече под наем. С това решение обаче общинските съветници актуализират годишната програма за управление и разпореждане с имоти – публична общинска собственост, коментират от областната администрация.

Според губернатора това решение е незаконосъобразно, тъй като вносителят на проекта – кметът Георги Иванов не  е спазил задължителните изисквания на Закона за общинската собственост, предложенията за промените в стратегията и програмата за управление и разпореждане да се обявят в един местен ежедневник и на интернет страницата на общината, за да бъдат уведомени жителите на общината.

Другото оспорено от областния управител решение е прието по предложение на общинския съветник Красен Ангелов. То гласи, че Общински съвет – Хасково дава съгласие всички спортни обекти, актувани като такива и собственост на община Хасково, да бъдат отдаден под наем на спортни клубове по реда и условията на Закона за физическото възпитание и спорта и Правилника за прилагането му.

Според Ирена Узунова при приемането на това решение е допуснато да се обсъди и приеме  административен акт по въпрос, който не е бил включен в дневния ред на заседанието. Според Областна администрация това предложение изобщо не е обсъждано, а съветникът Красен Ангелов е предложил изцяло нов проект за решение, който е гласуван поименно от местните парламентаристи. Освен това липса на регистър на спортните имоти в община Хасково, се казва още в прессъобщението от администрацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Р-н
Р-н
15.07.2011 16:27 16:27

Браво на г-жа Узунова!Това си е пладнежки обир за всички нас гражданите на Хасково,на безценица да се отдават тези спортни съоръжения.И защо трябва да се плаща за спорт,но всичко тук мерише на далавера?!Кметчето пак е искало да си направи някой лев на гърба на ограбените вече стотици пъти от него хасковлии.Но слава на Бог има мислещи и разумни политици,като г-жа Узунова,които работят в интерес на нас,хората.

яя туре
яя туре
15.07.2011 17:04 17:04

града спешно се нуждае от спортни бази.Авеню трябва да се направи както трябва-да се положи изкуствена настилка а ст Младост да се отремонтира/игрището/.Нека някой предложи 10-20 г план с цена на час за отдаване под наем и да го взема.трябват 100000 евро за да станат нещата само за Авеню.Ако може Общината да го направи-ОК.Да се намери винивника и за площадка Спартак-ква е тази пързалка там.това е уникално съоражение.Хора които не са се събличали по физическо не трябва да се занимават със спорта в град ни.Ангелов дава пари за спорта и може да предлага и т.н

Анонимен
Анонимен
15.07.2011 17:16 17:16

Поредния некадърен областен управител

Back to top button