Регион

В Ябълково честват славянското единство

Някогашният славянски дом, по-късно станал читалищеВ Ябълково честват „Празник на славянското единство“. Празникът се провежда за 13-ти път, а специални гости са представители на Международния славянски комитет.

Смятаме да направим Международен празник на славянското единство, обяви председателят на хасковското дружество Константин Димитров. Той обсъжда идеята с председателя на международния комитет Николай Лаврененко и с колегата си от Чехия Ян Минарж.

Празникът в Ябълково е посветен на първия интернационален таен революционен комитет, който е създаден тук преди 140 години от местния даскал Ралов и строителните инженери, работили по железницата на Барон Хирш.

Още за историята и празника вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кирил и методи
кирил и методи
16.07.2011 20:41 20:41

аз пък помислих че са поканили и американския пасланик те американците не са ли славяни

барон хирш
барон хирш
18.07.2011 9:08 9:08

американски професор заявил че преди около 1000 години първите заселници по земите на днешна русия били американци ми то излезе че руснаците са американци сигурен съм че и хитлер еамериканецизлиза че ние и турците не сме американци е с изключение на соломон паси

Back to top button