Хасково

Кризата извади на тезгяха борса „Марица“, дават я за 6 милиона

Борса МарицаКризата извади на тезгяха борса „Марица“. Тържището за плодове, зеленчуци и цветя по пътя Хасково – Димитровград е официално обявено за продан от частия съдебен изпълнител Самуил Пеев, става ясно от Регистъра на публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители в България. 

Haskovo.info припомня, че борсата е официално открита на 22 май 2001 година. Построена е с 14 360 000 германски марки. Сумата е осигурена от немската кредитна служба за възстановяване. Първоначално акционери в дружеството са Алфаком АД и общините Свиленград, Хасково и Ивайловград, които имат много малък дял. 

Причината борса „Марица“ да бъде обявена за публична продан е непогасен заем от „НЛБ – Банка Запад Изток“ на стойност 3 мииона и 100 хиляди лева.

Тържишето за продове и зеленчуци и цветя е разположено на площ от 54,5 дка. Включва едноетажна сграда, портал, магазин, навес, автокантар, няколко склади, гаражни клетки, склад – хадилник, ремонтна работилница с тоалетки, столова, търговски обект за селскостопански инвентар и семена, няколко халета, трафопост.

Началната тръжна цена на обекта е 5 милиона 940 хиляди лева.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button