Хасково

Три карамфила за Апостола на свободата в Хасково

Пред паметника на Левски до обяд имаше три карамфилаХасковлиите, които днес се поклониха пред паметника на Васил Левски в двора на училището, чийто патрон е Апостола на свободата, се броят на пръсти. Днес се навършват 174 години от рождението на Васил Иванов Кунчев. До обяд обаче на бюста му в най-старото училище в града имаше едва 3 карамфила.

Голяма част от хората нямат представа за годишнината. На въпроса „Знаете ли какъв ден е днес?’ повечето случайни минувачи отговаряха просто „Понеделник“.

Братанов бе от малкото, поклонили се пред паметникаЕдин от малкото, които се бяха сетили за рождението на Апостола е 85-годишен хасковлия, който се представи като господин Братанов. Сутринта пенсионерът чул по телевизията, че днес е годишнина от рождението на най-големия български революционер. Въпреки че минаваше случайно, Братанов свали шапка и се прекръсти пред паметника и светлото дело на Апостола на свободата.

„Тъжно е, че никой не се сеща, а уж има толкова много патриоти„, възмущаваше се хасковлията. Според него не е правилно нито една институция, обществена организация или партия да не е организирала поднасяне на цветя пред паметника на Левски.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Михайлова
Михайлова
18.07.2011 15:52 15:52

Жалко , много жалко ! Щом сме безразлични към Левски , нищо добро не ни чака! Пълно падение!!!

red fen
red fen
18.07.2011 19:51 19:51

BALGARIQ , dnes pochete rojdenie ta na vasil Ivanov Kunchev a gospodata Lefskari neznaqt kolko godini se navarshvat ot negovoto rojdenie ,174 G kadeste be mishki sini i neshasni po edin karanfil ne ste podnesli mishki

edna
edna
18.07.2011 21:32 21:32

Хайде „БЪЛГАРИ-ПАТРИОТИ“ защо спите? За всичко друго сте голяма работа, а паметта на един от най-големите българи и светли образи в българската история не почитате! Иначе сме големи „родолюбци“ нали?

аааааааааааааааааааааааа
аааааааааааааааааааааааа
18.07.2011 23:23 23:23

срам ме е, че днес не положих китка цвете и не се поклоних пред паметта на дякона.
не е важно какво правят другите, по-важно е, че аз забравих.
прости ни апостоле!

много ви моля, напомняйте ни за предстоящите събития
просто забравяме

Back to top button