Хасково

Доброволци готвят пица, правят сирене и чистят „Кенана“

ДоброволцитеДоброволци от организацията „Активни идеи“ организираха работилница за готвене на пица. Сред инициаторите на проявата са посланиците на добра воля от Еврпопейската доброволческа служба Енрико от Италия и Бен от Франция.

Въпеки че проектите, за които европейският съюз ги спонсорира са на екологична тематика, чуждестранните доброволци, освен всичко показват на заинтересованите хасковлии неща типични за техните култури. 

„Родителите на италианеца Енрико са пекари – това бе причината да решим да покажем как се прави пица“, коментира ръководителят на организацията Иван Теллалев. 

ДоброволцитеВ събота ентусиастите почистиха и яз. „Сивата вода“ край Хасково. В инициативата взеха участие 10-ина доброволци на организацията и техни поддръжници.

Сред предстоящите събития в календара на организацията са работилница за усвояване на тънкостите на правене на сирене, салфетната техника декупаж, правене на татуировки и декорации с къна, вид оригами техника наречена квилинг, както и изработване на еко бижута.

Двамата чуждестранни доброволци Бен и Енрико са в областния град от март тази година. Визитата на италианеца приключва в края на месеца, а на французина през март догодина.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.07.2011 20:11 20:11

bravooooo

Анонимен
Анонимен
20.07.2011 20:11 20:11

super

Анонимен
Анонимен
20.07.2011 20:11 20:11

bravoooo

Back to top button