Хасково

Ново обвинение срещу кмета на Хасково за злоупотреба

Георги Иванов

Георги Иванов

Ново обвинение срещу кмета на Хасково Георги Иванов за злоупотреба със служебното поведение бе повдигнато днес.

Според прокуратурата градоначалникът е злоупотребил с част от сумата – 91 000 лева, преведена от БИЛЛА за разчистване на терена, на който е трябвало да се разположи хипермаркетът. Според прокурора Петър Мидов Георги Иванов е облагодетелствал някоя фирма със 70 хиляди лева, тъй като реално разчистването на терена е струвало 21 хиляди лева.

Днес градоначалникът дойде в полицията, но не подписа повдигнатото по образуваното досъдебно производство обвинение. „Ще го направя в присъствието на адвоката си Розалина Апостолова. Тя ще бъде в Хасково за делото Била на 1 август и тогава ще го разпиша“, обясни Иванов. 

По думите му това е поредната PR акция на опонентите му от ГЕРБ. Георги Иванов поясни, че при подписването на договора с БИЛЛА за разчистването на терена фирмата била заложила тази сума. Той допълни още, че е глобяван от сметната палата с 5000 лева, защото не бил обявил обществена поръчка за възлагане на почистването на терена. 

Петър Мидов

Петър Мидов

Георги Иванов заяви, че ще поиска отвод на прокурора Петър Мидов, който гледа всичките му дела в съда. Ако това не стане ще поиска делото да се гледа или в Кърджали или в Стара Загора, защото смята, че „Иван Петров играе по свирката на Петър Мидов“. „Няма такова нещо. Аз сам си свиря и си играя„, заяви прокурорът, който допълни, че няма да си направи самоотвод.

Междувременно се очаква първото дело по казуса „БИЛЛА“ срещу кмета Георги Иванов да приключи на 1 август. Градоначалникът е обвинен в безстопанственост за това, че е ощетил общината със 113 000 лева лихви по невърната сума на търговската верига. Тя трябваше да строи обект в Хасково, но сделката пропадна, а внесеният в кметството депозит не бе върнат навреме.

На предстоящото заседание по делото вещите лица ще представят експертиза за начина на изготвяне на общинския бюджет, за да се прецени защо дължимите пари не са били включени в него. документът вече е готов и представен в съда. Според Петър Мидов ролята на кмета в експертизата е омаловажена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

16 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
R-n
R-n
20.07.2011 14:37 14:37

4umata za grad Haskwo si ima ime i tova e Georgi Ivanov,dano skoro byde progonen i grada si otdyhne ot takava napast

Нейчо от Хисаря
Нейчо от Хисаря
21.07.2011 16:35 16:35

Нещастен град е Хасково
идете в Пловдив да видите булеварди ве-красотааааа
Тука е пълно с измаммници шивачи-амужи които през ДПС се облагодетелстват пък вие дето плащате данъци и сте доволни да ви кажа че ще дойде време ще ревете-тъпи сте.
Вижте Гошко леко по леко си граби града-Само Герб ви в устата.
Ще лапате чурки -скоро ще е-капути

Хасковски нотариус
Хасковски нотариус
21.07.2011 15:42 15:42

Кмета на Хасково е умен, интелигентен, здраво стъпил на земята човек.Човек, доказал себе си като отличен градоначалник през всичките си години на управлението на града ни.Благодарение на него-защото друг не успя да го направи-аз съм горда с града си.Горда съм, защото живея в чист и приветлив град, не се срамувам да се разхождам по улиците му с гостите си от чужбина. Той, за разлика от предшествениците си, приложи на практика в Хасково всичко хубаво, което е видял по другите градове в чужбина.Вярно е, че плащаме данъци, но, разберете, мили хора-безплатен обяд няма! Къде по света не се плащат данъци?
Колкото до Господин Прок*рора, поне да се беше превел във вид, щом е сложил червената тога-поста му го задължава да бъде поне прилежно избръснат. И по-добре да не се троши народна пара за неща, които са проверявани поне 20 пъти -терена за „Била“ е бил предмет на проверки години на ред, без до сега да е излязло нещо нередно!

haskovliq
haskovliq
21.07.2011 13:26 13:26

ТАКА Е И В КВАРТАЛ ХИСАРЯ НЯМА КАНАЛИЗАЦИЯ АСФАЛТ ДОРИ И ПЪТИЩАТА ЗАПОЧНАХА ДА ЗАГРАБВАТ,ЗАГРАБВАТ СЕ УЛИЦИТЕ ОТ ЖИВУЩИТЕ ТАМ,ПОЖАРНА НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ,СТРОЯТ СЕ РАЗНИ ТОАЛЕТНИ НАСРЕД ПЪТЯ. НАПРАВИЛ БИЛ МНОГО ЗА ХАСКОВО НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ КОНТРОЛ В ТОЗИ КВАРТАЛ.ДА СЕ ЗАЕМАТ ПОНЕ ПЪТЯ ДА РАЗШИРЯТ И КАНАЛИЗАЦИЯ ДА НАПРАВЯТ А НЕ ДА СИ ПУСКАТ ФЕКАЛИИТЕ НА САМАТА УЛИЦА.С МОЕТО ТАКСИ ВЛИЗАМ ДО ТАМ КЪДЕТО СВЪРШВА АСФАЛТА НЕ МОГА ДА СИ ЧУПЯ КОЛАТА И ДА Я НАДРАСКАМ ОТ СТЪРЧАЩИТЕ СЕ ХРАСТИ.

Анонимен
Анонимен
21.07.2011 10:10 10:10

внтгнтгнт

ЖИТЕЛ НА ХАСКОВО
ЖИТЕЛ НА ХАСКОВО
21.07.2011 8:18 8:18

Не знам какво му харесвате на този лъжлив кмет.
Плащам си всички данъци в общината като на всички граждани в Хасково. Със същите промили и оценки. Дори данъка ми е по висок от тези които живеят в централните райони. Същото е и състоянието на моите съседи.
НО ИМА ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ПОДРОБНОСТ ТАКСИТАТА НЕ ИСКАТ ДА ИДВАТ НА АДРЕС ДО НАС.
НЯМАМ УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ.
НЯМАМ ИЗГРАДЕНА ОТПАДНА КАНАЛИЗАЦИЯ.
И ВСИЧКО ТОВА БЕШЕ ОБЕЩАНО ОТ СЪЩИЯ ТОЗИ КМЕТ ПРЕДИ 6 ГОДИНИ ЧЕ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ БЪРЗО.
НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРОМЕНЯТ СЕ САМО ДАНЪЦИТЕ И ТО ВСЕ В УВЕЛИЧЕНИЕ НАГОРЕ.
КАК ДА ГО ХАРЕСВАМ ТОЗИ ЛЪЖЛЬО?
ВСЕКИ ДЕН МИНАВАМ ПО ЧЕРЕН ПЪТ МИНИМУМ 1,5 КМ А ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ БЕШЕ АСФАЛТ И ИМАШЕ ОСВЕТЛЕНИЕ.
КАКВО ДА МУ ХАРЕСВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЛЬО?

Р-н
Р-н
21.07.2011 7:24 7:24

Кво прави тоз де*ил бе,какво е направил?!!-С чужда пита помен се неправи?!Казал е нарОДА!То и аз мога да изтегля кредит от 1 000 000 да си направя хубава и лъскава къща с басейни и прекрасна градина,но като нямам доходи да го връщам,какво правя?!Ей,това направи вашият алчен кмет,заборча общината в милиони дългове и после се тупа какво е направил.Еми нищо,както той е едно нищо!!!Първо това е човек лишен от морал,възпитание и човешки цености ,а за общуването му с хората да не говорим – такова липства!Стигат му 3 мандата,4-ти трябва да му е в панделата в СТЗ

Анонимен
Анонимен
20.07.2011 23:35 23:35

Не мога да си обясня що за хора са тези тъпаци които денонощно плюят кмета и си мислят че хората се хващат за тези лъжи.И на малките деца им е ясно че цялата опозиция на кмета иска да го махне от власт и начело с Гербаджии се правят всякакви опити това желание да се случи.На пук на всички тези които ни мислят нас хасковлии за тъпи и наивни ЩЕ ГЛАСУВАМ ОТНОВО ЗА КМЕТА ИВАНОВ

мечтаел
мечтаел
20.07.2011 17:38 17:38

Колко хубаво би било на есен – нов кмет с по-голям размах и хъс от Г. Иванов, заместници – много оправни и самостоятелни, директори на дирекции – супер експерти, данъци и такси най-ниски, администрация, работеща в пълна хармония с отраслевите министерства, Хасково да е най-малко задлъжнялият град и т.н. Само, че всичко това като кадрово мислене и близка перспектива трябва да се роди в главата на Иван Петров и компания ГЕРБ. Нерде-е-е! Това иска много мислене и тичане, съвсем не е за тях и скоро няма да бъде. По-добре да се радваме на това, което имаме, макар да се казва Г. Иванов. Хасково е добро място за живеене, пък става и за търговийка и бизнес.

az
az
20.07.2011 16:59 16:59

Нали знаеш че безплатен обяд няма.Притежваш-плащаш,така е навсякъде.Да си заринат от боклуци като в София?Повярвай ми обиколил съм България,Хасково е един от най-чистите градове“.И все пак притежаваш два „пикливи“ апартамента,кмета попречи ли ти да ги имаш?А да е поискал да ти ги вземе?Не съм адвокат на кмета,нямам нищо против да се смени властта,но не отричайте това което е направено.И престанете да гледате в чуждата паница(типично за всеки българин).Ако можете да правите правете, ако ли не стойте на страни.Това е!А на есен изберете нов кмет и му се радвайте колкото искате,само след това да няма същия спор?

гражданин на Хасдково
гражданин на Хасдково
20.07.2011 16:56 16:56

И аз плащам редовно данъците си,но не се оплаквам,дори съм доволна от това,което е направил г-н Г.Иванов,въпреки ,че непрекъснато му пречат и го плюят.Тои е невероятно силен и борбен и изключително умен!!! Подкрепяласъм го и този път ще гласувам за него,защото никой няма да може да направи и мъничко от това,което той е направил за нашия град!!!

Анонимен
Анонимен
20.07.2011 16:35 16:35

искам да попитам тези дето казват че кмета е направил толкова много за Хасково дали плащат данък в този град защото аз си плащам редовно данъците и до сега трябваше да имаме златни павета а не само ГРАД . само аз за 2 пикливи апартамента платих 960 лв а за гаража 56лв на година е какво ще кажете за хубавият ни град

az
az
20.07.2011 15:24 15:24

Когато народът почне да си определя мнението, не по това което вижда и усеща,а по това колкостотинки му дават за да мисли едно или друго,ставаме свидетели на цирка, който се разиграва сега.Хора,които до преди 2 години целуваха краката на човека които на прави от Хасково град ,сега плюят защото им се плаща.В крайна сметка дори и да успеят да „премахнат“ Георги Иванов,след 4 години ще плюят срещу другия.Сменете си главите и ще ви се смени живота!

Анонимен
Анонимен
20.07.2011 15:11 15:11

дано се затрие тоя идиот георги
името му не искам нито да чувам, нито да изричам
РАЗБОЙНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Анонимен
Анонимен
20.07.2011 15:00 15:00

АБЕ ГЕРБ,Я СИ МАХНЕТЕ ОСЪДЕНИЯ КМЕТ НА ЯМБОЛ,КОЙТО Е С ПРИСЪДА ВЛЕЗНАЛА В СИЛА,И НЕ ГО ИЗДИГАЙТЕ ЗА НОВ МАНДАТ,ЧЕ ЩЕ ВИ СЕ СМЕЯТ ГОСПОДАРИТЕ ОТ ЕВРОПА,ПЪК НИЕ В ХАСКОВО ЩЕ ПРЕЦЕНИМ НА ЕСЕН КОЙ ДА Е КМЕТ.

hah
hah
21.07.2011 23:51 23:51

Нейчо от Хисаря явно доста си се заседял в минералните води, че Пловдив ти се е видял красота. Редувам 2 дена тука 5 дена в Пловдив и мога да ти гарантирам, че тука е кутка. Ти по добре си оди на село достатъчно ще те оплюят след мен..

Колкото и да говорят за кмета аз нищо от това не съм видяла едно е ушите да чуят, друго е очите да видят!

Живи и здрави, па то каквото е речено това ще стане.

Back to top button