Хасково

В цялата област пожари, пращат подкрепление от Кърджали и Пловдив

Пожарът в Гарваново изпепели 1 500 декара треви и храсти1 500 дка ниви, треви и храсти са изгорели при пожар в землището на хасковското село Гарваново, съобщи за Haskovo.info Пламен Петков от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Огънят е влязъл в селото, но вече е овладян. 6 пожарни автомобила са на мястото на инцидента. Очаква се към тях да се присъединят два екипа от Пловдив. Общинска администрация е осигурила водоноски. В Гарваново е и областният управител Ирена Узунова. 

Въпреки, че пожарът е овладян обстановка в региона е усложнена. Борови и кедрови гори горят в землището на тополовградското село Овчарово. Пожар има във вилна зона Каменец в Хасково, в село Орлово и Свиленград

Общият брой на огнените инциденти в Хасковско, регистрирани днес, е 19. Освен пожарникарите от Пловдив в гасенето на пожарите са се включили и 2 екипа огнеборци от Кърджали.

Вижте видео репортаж от Гарваново

 

В Гарваново пристигна губернаторът Ирена Узунова

В Гарваново пристигна губернаторът Ирена Узунова
 

Огънят стигна до първите къщи

Огънят стигна до първите къщи

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Karagyozov
Karagyozov
21.07.2011 9:09 9:09

Село Овчарово е Харманлииска Община

Back to top button