Хасково

Хасковлии доволни от помощите на БЧК

Раздаването на помощитеРаздаването на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социалнослаби хора от община Хасково стартира днес. Едни от най-активните бяха живеещите в кв. Хисаря.

По списък броят на имащите право да получат от запасите са 150 човека. Към 11 часа днес 2/3 от тях си бяха взели полагащите им се 5 пакета ориз, 2 кутии сарми, 3 пакета спагети, 6 пакета нишесте, 3 кутии вали и 1 пакет грис.

Сред тях бе и 87-годишната Ирина Тенчева. Жената живее сама. Получава 180 лева пенсия. „Каквато и да е помощта трябва да сме доволни“, бе категорична възрастната жена, която бе благодарна за продуктите.

Ирина Тенчева „И в по-лоши времена сме живели, когато сме изкарвали с половин самун хляб цял седмица“, спомни си 87-годишната хасковлийка.

От БЧК допълниха, че раздаването на помощите в Хасково ще се извършва в 6 пункта. Това са читалищата в кварталите „Орфей“ и „Остров Куба“, на ул. „Добруджа“ №53, ул. „Беласица“ №14 в кв. „Овчарски“ и ул. „Пещера“ №5 в кв. „Хисаря“, както и в Здравния център в кв. „Република“.

2 549 са по списък нуждаещите се в община Хасково, които ще получат храните. Това са получавалите помощ за отопление през 2010- 2011 г., а списъците са предоставени от Агенцията по социално подпомагане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
LILIYA DIMOVA
LILIYA DIMOVA
25.07.2011 20:48 20:48

Bezrabotna sam, zdravoslovnoto mi sastoianie e naru6eno ziveia sama, ne polu4avam nito pensia..Izdarzam se s pomo6t na decata mi koito sa semeini s deca. Imam li pravo na pomo6t ?

Back to top button