Хасково

Свиленградските „спокойни“ инспектори остават в ареста

Инспектор, архивСвиленградските инспектори от ДАИ, задържани при акция „Спокойствието“ остават в ареста, реши Пловдивският апелативен съд. 

Николай Василев и Георги Апостолов бяха арестувани на 16 юли от „Икономическа полиция“ към ОД на МВР – Стара Загора в момент на получаване на подкуп от 7200 лв. Парите са им били предадени от управителя на „Пи Ес Ай“ Стоян Михов и Динко Динев от фирмата-подизпълнител на ЛОТ 2 на автомагистрала „Тракия“ – „Експрес супертранс“. Четиримата мъже били хванати в заведение в с. Тракия.

Според събраната информация от година съществувала корупционна схема. Държавните служители прибирали т.нар „данък спокойствие“ – по 100 лева месечно, за да не обръщат внимание на претоварените с инертни материали камиони.

Пловдивският апелативен съд остави в ареста и началникът на ДАИ – Стара Загора Ангел Димитров и колегата му главен инспектор Диан Славов. Срещу тях двамата и служителите на АПИ ще бъдат повдигнати обвинения за получаване на подкуп, а срещу представителите на фирмите-подизпълнители – за даване на подкуп.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button