Хасково

Майки искат МБАЛ – Хасково да стане болница – приятел на бебето

СрещатаМБАЛ – Хасково да стане болница – приятел на бебето – около тази идея се обединиха група хасковски майки по време на среща – разговор на тема „Да поговорим за кърменето“. Инициативата по повод Световната седмица на кърменето от 1 до 7 август събра на едно място 15-тина привърженички на идеята.

„Болници – приятели на бебетата“ е глобален проект на Световната здравна организация и UNICEF. Инициативата е крайъгълен камък за успеха на програмите за поощряване на кърменето.“, обясни организатора на срещата Силвия Трендафилова от Националния комитет по кърмене.

Работещите в „Болниците – приятели на бебетата“ са специално обучени да насърчават и подкрепят кърменето. Програмата на СЗО и UNICEF предвижда ограничаване на даването течности, различни от майчиното мляко, преди да е започнало естественото хранене.

Силвия ТрендафиловаВеднага след раждането членовете на персонала и консултантите, които са преминали специализиран курс по проблемите на кърменето са постоянно на разположение за съвети към родилките през целия им престой в здравното заведение и при подготовката им за изписване

Инициативата „Болници – приятели на бебетата“ е стартирала в България преди около 5 години. 12 са към момента лечебни заведения с родилни отделения, които работят по програмата, насърчават и подкрепят естественото хранене.

В рамките на Световната седмица на кърменето в Хасково ще има още една проява. Ла лече лига България организира бебешки пикник за ползите от кърменето в Хасково. Проявата е насрочена за събота от 10:00 часа в парк „Кенана“ на мястото, където се провежда „Китна Тракия“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button