Хасково

Почнаха опашките за лични документи, хиляди трябва да ги сменят

Документи за самоличностНяколко дни след началото на свещения мюсюлмански месец Рамазан от паспортна служба отбелязват ръст на своите клиенти и желаещи да подновят личните си документи. 

Това вероятно се дължи на факта, че много изселници идват на гости на своите роднини за празника и използват момента, за да си извадят нови паспорти и лични карти.

Днес по обяд пред паспортна служба се беше натрупала малка опашка. Една от чакащите е Весела Ангелова. „Чакам близо час, за да взема личната карта на сина си, защото днес е последният срок„, коментира 61-годишната хасковлийка, която се редеше на опашката заедно със своята двегодишна внучка.

Документи за самоличност

Весела Ангелова

От паспортна служба информираха, че очакват повече посетители за смяна на паспорти в края на месеца, когато е Шекер Байрамът.

От началото на годината до сега са издадени 33 074 лични карти и 17 434 паспорта. През първата седмица на август са били издадени 1 386 лични карти и 539 паспорта. През миналата и тази година трябва да бъдат сменени общо 41 652 лични карти.

„Очакваме през месеците ноември и декември над 22 хиляди души да подновят своите документи„, коментира шефката на паспортна служба Снежана Митошева и допълни, че подканва всички граждани своевременно да си подадат документите за нови лични карти и паспорти. Според нея най-натовареният ден е понеделник. В останалите дни от седмицата обслужването става много по-бързо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button