Хасково

ДНСК почна лятното кино на Кенана

Събарят екрана на лятното кино в Хасково

Разрушаването на екрана

Масивният екран на лятно кино „Кенана“ ще бъде изравнен със земята до края на деня. Булдозерът на ДНСК започна разрушаването му вчера.

Haksovo.info припомня, че масивната стена е построена през 2000 година. Няколко години по-късно общината е подала жалба до ДНСК, че строежът е незаконен, тъй като екранът е издигнат в езерото на Кенана, което е общинска собственост. След проверка контролният орган е установил, че масивната стена подлежи на събаряне.

Построил съм я без  разрешение, за да имат хасковлии кино“, призна днес собственикът Андрей Панев. „Вместо да ми помагат от общината се чудят как да ми попречат“, коментира той и обвини кмета Георги Иванов, че иска да завземе лятната градина на ресторанта му, която е около декар и половина. За построяването на екрана Андрей Панев е вложил около 40 хиляди лева. Сумата включва 50 куб.м. бетон, 2 тона желязо и техниката за излъчване на филмите. През последните три години Панев води съдебни битки.

Досега е обжалвал заповедите за събаряне многократно, но съдът не се произнесе в негова полза. Няколко пъти собственикът на лятното кино е декларирал, че сам ще премахне големия екран, но така и не го направи“, коментира пред Haskovo.info началникът на ДНСК – Хасково Ана Джурова. 

Тя припомни, че освен масивния киноекран незаконни са  оградата, тоалетната и барплотът на бившия ресторант „Кенана“, тъй като и те са върху общинска земя. До края на следващата седмица те също трябва да бъдат съборени

Междувременно, за да не остане Хасково без лятно кино Андрей Панев е монтирал стена от метална конструкция на терасата на ресторанта, където цяло лято се прожектират филми.

Събарят екрана на лятното кино в Хасково

Андрей Панев

Събарят екрана на лятното кино в Хасково

Металната стена на терасата на заведението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.08.2011 15:32 15:32

Пука му на Андрейчо за Хасковлии,печалбата е истината.А някой помни ли какво беше езерото и ресторант КЕНАНА по Живково време,с върбите с водните колела с мостчето към острова,чисто приятно и всяка вечер беше пълно с хора.Ако го направят както преди всички ще кажат евала…

МРРБ
МРРБ
12.08.2011 17:36 17:36

Ани Джурова основно се занимава с прикриване далаверите на кмета .Затова скоро ще бъде сменена .

евалата
евалата
12.08.2011 18:49 18:49

Евала на общината че събаря такива грозни че и незаконни постройки.Сигурен съм че някой ден ако кмет си остане Георги Иванов езерото на кенана ще бъде възстановено.Целия град е прекрасен и точна така с твърда ръка трябва да се действа спрямо изманици и алчни типове като Андрей.Искам със една бетонна стена и риба цаца която е развалена да прави бизнес.Мачкайте наред мишоците

BlackHole
BlackHole
12.08.2011 20:15 20:15

Кмета няма нищо общо. Това е работа на РДНСК

Анонимен
Анонимен
14.08.2011 20:33 20:33

budali v xaskovo 1 kino ne ostana pone lqtno da imame podkrepete 4oveka

Хасковлия
Хасковлия
15.08.2011 9:21 9:21

Този Андрей, какво е направил за гражданите на Хасково ? Просто съсипа стария ресторант и езерото, съсипа най-красивото местенце в парк „Кенана“. Какво лятно кино, какви пет лева?! Човек без морал! Превърнал е езерото в сметище!
Да отиде този ке*апчия, да види, какво е направил Румен Балкански! Да се поучи от един достоен човек, който направи чудеса в началото на алеята, чудеса, на които се радваме ние и децата ни!
Спрямо този човек, трябва да се приложи изцяло закона!Без компромиси и селски номера!

гост
гост
06.08.2012 10:03 10:03

А някой дава ли си сметка за това , че вече нямаме кино в града, двете ни големи кина станаха чалгаджийски дискотеки а лятното ни кино никой не го е пипвал с години и се роши, от каде на каде трябва да ходим в другите градове за да гледаме кино а. Културата ни в града замира това е реалността. А сега ходете до Стара Загора да гледате филми.

Back to top button