Хасково

Кръщават 11 деца в Хасково на Успение Богородично

Кръщенето на Деа9 семейства са заявили желание да кръстят децата си в най-голямата хасковска църква „Успение на Св. Богородица“ на храмовия й празник. Още по 1 дете ще получи кръщение в църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ и в параклиса под монумента на Св. Богородица.

Сред първите кръстени в църквата „Св. Богородица“ бе Деа, която е на годинка и два месеца. „Решихме да я кръстим днес, защото имаме двоен личен празник, а и Св. Богородица да я закриля“, споделиха родителите Живко и Марияна.

Кръщенето на ДеаКръщенето на Деа бе отбелязано в тесен семеен кръг. Ритуалът изпълни отец Антоний. Според него хасковлии предпочитат да кръщават децата си предимно по големите християнски празници. Един от тях е именно и днешният – Голяма Богородица.

Празникът е посветен на смъртта на Божията майка на 64-годишна възраст. На днешния ден на трапезата се слагат и раздават жито, тиганици, варена тиква, прясна пита, каша от пиле, грозде и диня. Празнуват всички с името Мария и производните от него.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button