Регион

Хванаха немски камион, „тапициран“ с 24 000 кутии цигари

Снимки от Агенция МитнициБлизо половин милион къса контрабандни цигари са открили в камион митническите служители на Капитан Андреево.

Лекотоварният автомобил с немска регистрация е пътувал от Турция за Германия и е шофиран от арменски гражданин. При визуалния оглед митничарите са засекли несъответствие между вътрешния и външния обем на превозното средство. При извършената щателна митническа проверка става ясно, че буквално всички стени на камиона са двойни и са „тапицирани“ с цигари.

В специално изградените тайници в двете странични стени, челната стена и тавана митническите служители откриват 23 900 кутии цигари от марките VAN и MT, всички с арменски бандерол.

Цигарите най-вероятно са предназначени за немския пазар. Предполага се, че контрабандистите вече „тестват“ маршрути, по които да вкарват цигари в Германия, където след четири месеца предстои ново увеличение на акцизите на тютюневите изделия, коментират от Агенция Митници.

 Снимки от Агенция Митници  Снимки от Агенция Митници

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.08.2011 15:26 15:26

тука няма да му направят нищо, ама в Германия ще му вземат душата

Back to top button