Регион

Родителите от Симеоновград започнаха подписка за по-сурови наказания

ПодпискатаНационална подписка с искане за по-сурови наказания за шофьорите започнаха днес родителите на загиналите в Симеоновград шестима младежи. 

Инициативният комитет настоява причиняването на смърт след употреба на алкохол и наркотици и при шофиране с превишена скорост или без книжка да се квалифицира като умишлено престъпление.

Подписите ще се събират във всички големи градове на България, а след 3 месеца документите ще бъдат внесени в Народното събрание с искане промените да бъдат направени.

Близките на загиналите са сигурни, че ще постигнат нещо. В краен случай дори и да не бъде променен законът, поне хората ще започнат да мислят по друг начин, а превенцията е най-важна, категорични са родителите.

Инициативният комитет е подкрепен и от родителите на загиналата на пешеходна пътека в Бургас Валя.

Междувременно стана ясно, че всички експертизи по случая с изключение на комплексната са готови. Очаква се до седмица – две да бъде повдигнато обвинение срещу шофьора, причинил жестокия инцидент, при който загинаха шестимата младежи в нощта срещу Великден.

Вижте още за инициативата на родителите във видео репортажа

Подписката Подписката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
токмаклийски
токмаклийски
24.08.2011 14:50 14:50

тия просто ще си загубят времето 20 г е ясно че в държавата няма правосъдие –е и какво тогава ами както мафията родителите събират пари и ги дават на пафиотите те пречукват това говедо и въпроса е решен всичко друго е вятър работа

аз.......................
аз.......................
25.08.2011 10:52 10:52

не е въпроса в това,а и тоз не трябва да му се размине тъй леко,трябва цял живот да не види бял ден затова което е сторил….Шест деца,дето сега тепърва да се радват на живота.А за родителите,не ги питаи,тяхното време вече е много дълго и тягостно…….Дано почиват в мир децата,поне там….

Back to top button