Хасково

Дават пари за транзитния център в Пъстрогор и дома в Радовец

Центърът за бежанци в ЛюбимецПравителството отпусна 450 000 лева за довършването на транзитния център за бежанци в с. Пъстрогор. Средствата са за изготвяне на документи за разрешение за ползване и за експлоатацията на обекта до края на годината.

Откриването на центъра е част от задълженията на България като държава-член на Европейския съюз. С отпуснатите пари ще бъде осъществен и Планът за действие по изпълнението на неотложни мерки във връзка с присъединяването на България към Шенгенското пространство, приет с решение на Министерски съвет миналата година. 

На днешното си заседанието правителството изключи безвъзмездно от горския фонд поземлен имот от 83 дка в землището на тополовградското село Радовец. Теренът е необходим за реализирането на проект за преустройство и надстройка на Дома за възрастни хора с психични разстройства. За изпълнението му местната власт ще кандидатства по програми, финансирани от международни инвестиционни фондове.

Домът за възрастни хора с психични разстройства в с. Радовец е единствената в община Тополовград специализирана институция с регионално значение, която предоставя социални услуги на тази категория хора. Реализирането на проекта ще осигури преустройство на съществуващите сгради, достъп до тях и подобряване на условията на живот на хората с психични разстройства.

Община Тополовград ще заплати само стойността на компенсационното залесяване за изключения имот. Сумата е в размер на 43 216 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button