Хасково

Лозарите недоволни от регионалната камара

ГроздеРегионалните камари не правят нищо, за да защитят интересите на лозарите, съмнителни прекупвачи печелят на гърба на производителите като плащат евтино гроздето, заявиха днес лозари от Хасковска област на среща с директора на Изпълнителна агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев.

На форума в Областната администрация присъства и проф. Пламен Моллов, който е председател на Националната лозаро-винарска камара.

Винопроизводители използваха срещата, за да се оплачат, че нямат достъп до външни пазари и че в търговската мрежа в България масово се предлагат ароматизирани вина, които не са приготвени от грозде. 

Красимир Коев посъветва лозарите да правят свои сдружения, и да се възползват от финансовите средства на европейски програми. Тазгодишната реколта е много хубава и голяма част от нея е капарирана, допълни той.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button