Регион

Сталево против каменна кариера край селото

Кариера край СталевоЖителите на димитровградското село Сталево са против нова каменна кариера край селото. Това стана ясно на обществено обсъждане на инвестиционното намерение днес.

Ръководителят на екипа, изготвил оценката за въздействие върху околната среда представи данните от анализа, според които няма опасност за селото.

Кариерата ще бъде продължение на съществуващата някога кариера. Предвижда се годишен капацитет от 150 000 кубически метра материали. Те ще ползват за строителни смеси.

Кариера край СталевоРазстоянието от селото е 500 метра, а по разпоредби минимумът е 300.

Въпреки че поминъкът на Сталево до преди няколко десетилетия е бил именно каменоделството, а камъни от тук са ползвани за строителството на мостове и сгради в цялата страна, днес хората са твърдо против нова кариера заради взривовете и замърсяването.

Селото е погубено ако започне работа тази кариера в средата на зона по Натура 2000, коментира кметът Панчо Панушев. Община Димитровград също е предпазлива в мнението си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button