Хасково

Хасково празнува с Deep Zone Project, Софи Маринова, Устата

ЛитургиятаЗа 18-ти пореден път Хасково чества днес своя празник. По традиция на 8 септември църквата отбелязва Рождеството на Пресвета Богородица, смятана за покровителка на града. Затова в 8:30 часа тази сутрин в църквата „Св. Богородица“ бе отслужена тържествена литургия.

В 10:00 часа на сцената на пл. „Свобода“ малчуганите от детските градини ще изнесат концерт под надслов „Празник има моят град“.  Час по-късно ще бъде открит ремонтирания централен фонтан

Традиционната за днешния ден церемония „Почетен гражданин на Хасково“ ще се състои в 12:00 часа в ДКТ „Иван Димов“. В 13:00 часа ще бъде прерязана лентата и на новите игрища по футбол в спортен комплекс „Тнискортове“.

Тържествата по повод празника на Хасково –8 септември ще продължат от 18:00 часа с концерт на Духовия оркестър при община Хасково и Мажоретния състав на площада.

Час по-късно на площадка „Спартак“ за хасковлии и гостите на града ще танцуват фолклорните ансамбли „Хасково“, „Южняче“ и „Златна Тракия“. След тях на сцената ще се качат Deep Zone Project, Софи Маринова и Устата. Празничният ден ще завърши с фойерверки.

Честит празник!
{mp3}pesen_za_haskovo_haskovo.info{/mp3}

Литургията Литургията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button