Хасково

Продават контрабандните бижута от митница Свиленград

Златни накити30 килограма бижута, повечето от които задържани при опити за контрабанден внос в страната от митничарите край Свиленград, пуска на търг НАП Пловдив този месец.

Накитите са предимно златни – 21 килограма, има и сребърни – почти 9 килограма. Освен иззети от Свиленградската митница, има и конфискувани в полза на държавата от Окръжен съд – Хасково и Районна прокуратура – Пловдив. 

В понеделник започва огледът на бижутата. Кандидат-купувачите могат да избират между 30 групи накити с първоначални цени от 500 до 45 000 лева. 

Синджирите са най-много този път – те са почти 5 килограма. Има още пръстени, гривни, обеци, медальони и нещо по-различно – плочки от злато и сребро, които могат да бъдат единствено претопени и преработени в бижута. 

Очакванията, според първоначално обявените цени на изделията, са от продажбата им да постъпят поне 1 милион лева средства в бюджета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button