Хасково

Синоптици на помощ по делото на „Марчела 90“ срещу общината

Съд ХасковоМетеорологичната обсерватория в Хасково ще трябва да изготви справка за периода май 2005 – декември 2008 година. В нея синоптиците трябва да посочат датите, на които температурата в региона е била под 5 или над 35 градуса, дните в които е валял дъжд или сняг или е имало мъгла.

Това стана ясно на второто заседание по делото на фирма „Марчела 90“ срещу община Хасково за неизплатени 400 000 лева по договор за асфалтиране на улици. Причината адвокатът на частната фирма да поиска тази справка е твърдението, че метеорологичните условия не винаги позволяват да се полага асфалт и са попречили на „Марчела 90“ да извърши в срок възложените й по договор с общината задължения.

В тази връзка съдия Георги Гочев прие техническата спецификация на Национална агенция „Пътна инфраструктура“, в която са посочени условията, при които е недопустимо полагането на уличната настилка. Междувременно стана ясно, че двете експертизи, които трябваше да бъдат готови за днешното заседание, не са изготвени. Това наложи делото да бъде отложено за 10 октомври.

Подобна метеорологична справка трябва да даде светлина и по другото подобно дело, заведено от фирма „Европът“. Там неизплатените задължения са 3 милиона лева.

Междувременно, както Haskovo.info вече съобщи, запорът върху общинските сметки е намален до 1,7 милиона лева, тъй като общината е предложила, а съдът приел като обезпечение паркинга зад комплекс „21 век“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
stranen
stranen
13.09.2011 9:51 9:51

gospodin Mar4ev kato e kandidatstval za proekta, ne se li e setil 4e atmosfernite uslovia, nali zatova si pravi proekt za da predvidi… bahti idiota sega Prirodata mu vinovna.
ako prez denq e 40 gradusa, prive4er e po- malko, da si plati na stroitelite, idiot… ikonomisval, ikonomisval. to4il to4il, sega drug mu vunoven…

stranen
stranen
13.09.2011 9:53 9:53

sega i ruskite turisti triabva da napraviata meterologi4na spravka za vremeto i da vidim kyde sa bili otveni parite im

Back to top button