Хасково

Половината съмнителни за НАП аптеки затворили врати

НАП ХасковоАптеките в хасковска област са се свързали с националната агенция за приходи. Това показали извършените след крайния срок 1 септември проверки, съобщават от НАП.

От проверените обекти, за които е имало съмнения, че нямат осигурена онлайн връзка се оказало, че половината са се свързали в последния момент, а останалите от много време вече не са аптеки.

От агенцията припомнят, че в момента тече срокът за свързване на зърнопроизводителите, регистрирани по Закона за ДДС с единната електронна система на НАП. Връзката между агенцията и техните касови апарати трябва да е готова най-късно до 30 ноември.

НАП продължава и засиления контрол в търговските обекти в извънработно време. 280 питейни заведения, хранителни и промишлени магазини в Хасковско са проверени от инспекторите през последните 2 месеца, като умишлено контролът е извършван след 17:30 часа или в събота и неделя.

В 51 от случаите са засечени нарушения – основно разлики в касовите наличности и регистрираните приходи от продажби, както и неиздаване на касови бележки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button