Хасково

Дъжд от зеленчуци за първия учебен ден в Хасково

15 септември24 000 са учениците в региона, които тази година прекрачиха прага на своето школо. Първокласниците са 2 204. В община Хасково техният брой е 896, съобщи началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. 

Най-много първолаци тази година посрещнаха хасковските училища „Христо Смирненски“ и „Св. Иван Рилски“. В гимназиите по традиция зайците бяха посрещнати със зеленчуци.

Моркови, зеле и чушки хвърчаха в небето за ужас на учители и директори.

ОУ „Христо Смирненски“

15 септемвриФея на знанието посрещна 125-те първокласници в ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково. С тях възпитаниците на школото стават 810, съобщи за Haskovo.info директорът Венко Точевски.
В словото си той призова учениците да устояват своите желания и стремежи и да бъдат дръзки.

На родителите той припомни, че в това училище децата се учат не само на знания, но и да могат когато паднат да станат.

ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково започва новата година с 6 изцяло ремонтирани класни стаи с нови чинове, ламинат, осветление и гардеробчета.

15 септември 15 септември

ОУ „Любен Каравелов“

15 септемвриУчебната година в ОУ „Любен Каравелов в Хасково започна с много песни и танци и призово класиране в международен конкурс. Главният учител на школото и ръководител на танцов ансамбъл „Акцент“ Даниела Делчева се завърна от фестивала на детското творчество „Приятели на България“ с втора награда в категория „Извънкласни дейности“, похвали се директорът Сашка Бакшишева. Конкурсът се проведе в Албена през лятната ваканция.

С надежда за още успехи през новата учебна година първият звънец в ОУ „Любен Каравелов“ бе за 310-те възпитаници на школото. От тях първокласниците са 38. Те са разпределен в 2 паралелки. По традиция всички деца бяха посрещнати с пита.

15 септември 15 септември

ПМГ „Акад. Боян Петканчин“

15 септемвриС надеждата да бъде уреден проблемът със собствеността на сградата стартира учебната година в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково.

„Надявам се решението да го видя на страницата на Министерски съвет следващата седмица, а до края на годината да намерим и финансиране, за да направим цялостен ремонт на учебната база“, каза директорът Тодорка Милева. 

Тази година в хасковската математическа гимназия ще учат 714 ученици. Школото ще отпразнува и своя 40-годишен юбилей.

15 септември 15 септември

ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“

15 септемвриС пита с мед и китка здравец най-голямата професионална гимназия в област Хасково посрещна 713-те си ученици. 

Училището посреща възпитаниците си с обновена материална база. „15 септември не е само дата от календара, а е символ на стремежа на българина към знание“, каза в словото си директорът Александър Батимов. Той поздрави новоприетите 139 ученици от VІІІ и ХІ клас и пожела успешен старт на всички.

Тази година Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково ще бъде домакин на националното състезание по Горски многобой.

15 септември 15 септември

ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“

15 септемвриЗа 63-ти Професионалната гимназия по механоелектротехника в Хасково отвори врати за своите възпитаници. Училището посреща 480 ученици. 71 от тях са новоприетите.

През тази година гимназията ще изпълнява много голям проект по програма Трансгранично сътрудничество България – Турция. Той е финансиран с европейски пари и е на стойност 538 000 евро, похвали се директорът Атанас Бързев.

В рамките на проекта хасковското школо и гимназията – партньор от Люлебургас ще обновят учебните си бази.

15 септември 15 септември

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
наблюдател
наблюдател
15.09.2011 13:16 13:16

Ееееииии кмета стъпил на земята.

ddd
ddd
15.09.2011 14:04 14:04

За 63-ти ??? Професионалната гимназия по…….

….по ф вали се директорът Атанас Бързев.

Мъка
Мъка
15.09.2011 18:53 18:53

Някога ние давахме на „зайците“ моркови и зеле, доброжелателно, заедно с другите подаръци. Това беше привилегия на най-големите – випускниците. Сега децата ни се замерват с моркови, по-скоро подигравателно, без добри чувства и без мисъл. Както е тръгнало техните деца ще се стрелят и колет за добре дошли. Невероятно е колко изпростя страната ни!

трагедия
трагедия
16.09.2011 11:40 11:40

Другите училища поне имат откриване, а в Шандор Петьофи имаше пародия на такова. Никаква организация, бутане и почти липсващо озвучаване посрещна първолаците и по-скоро ги уплаши отколкото да ги зарадва.

Back to top button