Хасково

За последно: ОбС не одобри Станева за заместник на Иванов

СесиятаНа последното си за този мандат заседание Общински съвет Хасково отхвърли предложението на кмета Георги Иванов временно длъжността му по време на предиозборната кампания да поеме заместничката му Нели Станева. 16 съветници гласуваха „за“, 10 „против“, а 9 се въздържаха.

Това на практика означава, че кметът може да направи назначението със своя заповед, но заместникът ще има ограничени права, обясни Станева. Така например няма да има възможност да подписва продажби, но такива така или иначе не са предвидени, допълни тя.

Местният парламент одобри заместници на 21 селски кметове в общината. От ДПС промениха първоначалното предложение за селата Маслиново и Тракиец.

Полемика в общинския съвет предизвика докладната на кмета, с която той представя информация за изпълнението на бюджета. От ГЕРБ заявиха, че няма законово изискване тя да бъде гласувана в зала и заявиха, че са направени „забранени“ от общинския съвет разходи.

От ДПС поискаха почивка и обяснения от заместник-кмета Станева защо не са усвоени парите за капиталови разходи, тъй като избирателите им питали кога ще бъдат изпълнени поетите обещания. Станева ги успокои, че всички средства ще бъдат усвоени, а те й благодариха. Въпреки това точката не бе гласувана.

На днешната сесия бяха одобрени маломерните паралелки в общинските училища и ползвателите на ученически автобуси. Детска градина „Здравец“ бе преобразувана в ОДЗ с яслена група.

На финала на последното за този мандат заседание председателят Делян Делчев обобщи, че за 4 години са проведени общо 53 сесии и са взети 835 решения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
свежко
свежко
16.09.2011 15:18 15:18

време е да си отиват тези крадци за да идват ––други крадци

Back to top button