Хасково

Гимназията по туризъм – домакин на кулинарна демонстрация

ДемонстрациятаНай-добрите кулинари от 11-ти и 12-ти клас на Гимназията по туризъм готвиха днес специалитети под ръководството на професионални готвачи, които им обясниха тънкостите при използването на професионални продукти.

Николай Илиев и Петър Демирев показаха на учениците идеи и трикове при приготвяне на предястие, основно ястие и десерт.

С помощта на специалистите възпитаниците на гимназия „Александър Паскалев“ приготвиха две тристепенни менюта. Първото включваше доматена супа, руло „Стефани“ с картофено пюре и крем „Карамел“. Крем супа с целина и  морков, риба „Салтимбока“ със зеленчуково суфле и сос „Холандес“, както и шоколадова панакота бяха специалитетите във второто меню. 

Накрая всичко това бе показано в демонстрация  пред готвачи от Хасково, чийто домакин отново бе Гимназията по туризъм. 

В училището е получено и благодарствено писмо от почивната база на Министерски съвет в Слънчев бряг. В него управителят изразява благодарност към ръководството на училището за доброто сътрудничество, ползотворната работа и старанието на учениците от ПГТ „Александър Паскалев“, които през това лято бяха на производствен стаж в базата в Слънчев бряг.

Демонстрацията Демонстрацията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button