Хасково

Затягат режима по време на ловния сезон заради шапа

ЛовЛовният сезон на местен дребен дивеч и групов лов на дива свиня се открива в събота, съобщават от Агенцията по храните. В тази връзка ловците от Свиленград и Тополовград се задължават при отстрел на едър чифтокопитен дивеч да информират Областна дирекция по безопасност на храните,  за да бъдат взети проби от отстреляните животни за изследване за болестта шап.

Причината е, че тези две общини са включени в списъка с населени места в „Кордон Санитаре“, в който ще се изпълнява Плана за ликвидиране на болестта шап в Югоизточна България. 

До излизане на лабораторните резултати се забранява консумацията на месото, а съхраняването му трябва да става в хладилни камери, уточняват от агенцията. При неспазване на изискванията и разпорежданията ще бъдат наложени ограничения на лова на територията на цялата община, където са допуснати нарушения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button