Хасково

Хасковлии се тестваха с алкохолни очила

Алкохолните очилаДесетки хасковлии се включиха снощи в инициативата „Алкохолът е лош шофьор“. Те тестваха т.нар. „алкохолни“ очила, които възпроизвеждат наличието на 1.1 промила алкохол в кръвта.

Като ги сложат и извървят с тях няколко метра участниците в кампанията имаха възможност да усетят реално как алкохолът влияе върху реакциите на хората  – размазано виждане, неустойчивост, невъзможност за реална преценка на ситуацията. Всички хасковлии, които се включиха в инициативата в първия й ден, бяха изключително впечатлени от преживяното.  

Кампанията „Алкохолът е лош шофьор“ акцентира върху повишаване на информираността на хората за рисковете от шофиране след употреба на алкохол, насърчава отговорната консумация на алкохол и разумното поведение на пътя. 

Кампанията продължава и днес в Хасково. Да тестват алкохолните очила имат възможност всички желаещи, навършили 18 години. Екипите на „Алкохолът е лош шофьор“ ще бъдат между 19:00 и 23:00 часа в центъра на града –  карето между бул. „Съединение“, бул. „България“ и бул. „Стефан Стамболов“, както и на улиците „Отец Паисий“, „Сан Стефано“, пл. „Свобода“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button