Избори 2011

Стимулирането на спорта е акцент в програмата на ПП ГЕРБ Хасково

Среща на ГЕРБ с представители на спортаСтимулирането на спорта в общината е акцент в програмата на ПП ГЕРБ Хасково, заяви на среща с представители на спортни клубове кандидатът за кмет Иван Панайотов. По думите му е недопустимо в общинския бюджет за спорт да бъдат отделяни едва 60 хиляди лева годишно, а в същото време през последните години тези минимални субсидии не са давани.

За сравнение Панайотов посочи Свиленград, където само за футболния отбор се отпускат по 120 хиляди лева годишно. Кандидатът за кмет отбеляза и лошото състояние на спортните бази в града-стадиони и зали. Той подчерта че ПП ГЕРБ е разработила стратегия за развитие на спорта в общината. В нея се залага на детско юношеската школа от която да се подготвят професионални спортисти.

Кандидатът за общински съветник от ПП ГЕРБ Антон Иванов подчерта, че именно групата на ГЕРБ инициира в последният общински съвет промяна на предложения от кмета бюджет за спорта и вместо 60 хиляди лева бяха отделени 170 хиляди лева. Така също бяха гласувани и 950 хиляди лева от собствени приходи за ремонт на спортни бази. Тези пари не са отпуснати въпреки решението на общински съвет заради оспорването му в съда от досегашния кмет на общината, добави Антон Иванов.

Среща на ГЕРБ с представители на спортаВ преговори сме с министерството на отбраната да предостави на общината военно поделение с отпаднала необходимост, каза  областният координатор на ПП ГЕРБ Хасково Иван Петров. Става въпрос за бившия щаб на дивизията където има басейн, спортна зала и парк. Там с малко средства може да  обособи комплекс за спорт и отдих.

Големият проблем в общината за спорта освен липсата на пари е и неуредиците с отдаването под наем на спортните бази, коментираха представителите на спортните клубове. Кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Иван Панайотов ги увери че това може да бъде коригирано само с добрата воля и добро взаимодействие между общинския съвет и кмета на общината.

Среща на ГЕРБ с представители на спортаОтношението на сегашния кмет на общината към спорта ме направи Гербаджия, заяви директорът на спортното училище в Хасково Генчо Генев, който е кандидат за общински съветник на ПП ГЕРБ. По думите му от 12 години спортът в общината загива и сега е стигнал дъното заради неглижирането му от местната власт.

Трябва да се направят много неща, за да бъде съживен спорта в общината, каза Панайотов. Той увери спортните деятели, че и по отношение на спорта ще спазва принципа – вземането на важните решения да става след среща със заинтересуваните хора от бранша, от квартала, от съответните организации.

Държавата твърдо ще застане зад Иван Панайотов. Това го декларираме отсега всички депутати от ГЕРБ. Новият кмет на Хасково ще може да разчита на нас за всичко, а по отношение на спорта – още повече, декларира областният лидер на партията Иван Петров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button