Хасково

Петима в ареста за дрога, пласьор ползва сина си да го покрие

ДрогатаПетима хасковлии са задържани за съхранение и разпространение на дрога, съобщават от областната дирекция на МВР.

Вчера служители на „Криминална полиция“ арестували 36-годишен мъж докато продавал марихуана. При претърсване на дома му на ул. „Дунав“ служителите на реда открили полиетиленови пакети съдържащи изсушена зелена листна, пакетчета с таблетки, с кръгла и квадратна форма, метални  калъпи за таблетки с различни символи по тях, джобна електронна везна с остатъчно количество прахообразно вещество по нея, метални тръбички с остатъчно количество прахообразно вещество, мобилни телефони, СИМ карти и пари.

Общото количество на прохообразното вещество и таблетките е 565 грама, а на листната маса – 80 грама. Според експерти от тях се получават 2 260 дози амфетамин и 240 дози марихуана. По цени на съдебната система стойността на амфетамина е над 14 000 лева, а на марихуана – близо 500 лева.
Апартаментът е бил оборудван с видеонаблюдение, а собственикът направил опит да изнесе дрогата в торби с отпадъци като за целта използвал 11-годишния си син.

В жилището на пласьора са открити още трима души, употребяващи наркотици. Това са двама мъже от Хасково и София на 37 и 38 години и 21-годишна хасковлийка, живееща на семейни начала с пласьора. При обиска им в тях е открит 3-грамов плик с метаамфетамин. В хода на операцията са установени и двама мъже на 30 и 19 години непосредствено след излизане от жилището в лек автомобил БМВ. В  дрехите на по-възрастния е открит плик с марихуана с тегло 0,5 грама. 

Полицейските служители са сигнализирали „Агенцията за закрила на детето“ за факта, че синът на пласьора живее и расте в семейна среда, в която ежедневно се употребяват наркотици, а малолетното дете е било използвано за укриване на намиращата се в жилището дрога.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.10.2011 9:48 9:48

Щом това се случва и в полицейския блок на Дунав какво остава другаде е*ати и Танганайската държава а??????А тия от този вход къде са спали?ПО голямата част са бивши ръководни кадри от МВР.Или може би те са в основата на бдителноста а???

Back to top button