Хасково

Станева: Община Хасково е от малкото в България, които помагат на инвалидите

Нели СтаневаХасково е от малкото общини в България, която подпомага инвалидите и не е нормално те да бъдат въвличани в предизборна кампания. Това заяви днес временно изпълняващата функциите кмет Нели Станева.

Изявлението бе по повод предизборна среща в клуба на инвалидите с кандидата за кмет на ГЕРБ Иван Панайотов, където бе коментирано, че общината е превела едва 2 500 лева от гласуваните 15 000 лева субсидия за местния съюз.

Още преди 11 години община Хасково е предоставила на Съюза на инвалидите сграда и за разлика от много други общини в страната всяка година плаща субсидия, която постепенно стигна 7 000 лева, заяви Станева.

Тази година новото мнозинство в общинския съвет гласува 15 000 лева без реално тези пари да има откъде да бъдат платени, защото същото това мнозинство забрани всички продажби, а така отряза възможностите за приходи в бюджета, коментира Нели Станева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.10.2011 13:11 13:11

Абе и аз съм чувал, че общината подпомага финансово инвалидите. Обаче комай помага само на един и той май не бил инвалид и името му било Георги Иванов.

Анонимен
Анонимен
10.10.2011 13:49 13:49

Моля Станева да се прибере вече на заслужена почивка и да спре да се излага.
Времето изтече, а пък то няма връщане назад.
То бива любов към този разбойник, ама чак толкова да си му верен, че да ставаш и ти като него – е срамота е!

sitizen
sitizen
10.10.2011 15:13 15:13

Долна лъжа! Подпомагат си ушите! Като стане дума да помогнат на инвалид или не, започват еди езкрайни бюрокрации и простотии!!! Долна лъжа!!!!! Нели Станева да не лъже като дърта циганка!!! Стига вече близа на бате Гошко задника, долна продажницо! И ти и оная недое*ана кофа Мандаджиева трябва да си ходите!!!!!

ХАСКОВЛИЙКА
ХАСКОВЛИЙКА
10.10.2011 15:53 15:53

ИМАМ ПОЗНАТИ В Ловеч и там клубовете на инвалидите са на издръжка на общината и имат човек от общината за уредба

пипи
пипи
10.10.2011 20:36 20:36

стига сте лъгали нищо не помага,а само граби от хората.Имаше интервю наскоро на претседателката на деабетиците,в какво положение са само.Долу Иванов и подопечните му,да живее Панайотов

мими
мими
11.10.2011 5:19 5:19

кой ти вярва стига се излага безобразие и как още имат нахалството да се показват пред хората а кмета гледам все по рекординг и лъже а този очилат журналист егати подмазвача абе срама нямат ама хич

нещо като изповед с въпроси
нещо като изповед с въпроси
11.10.2011 10:27 10:27

усещате ли, че вече изборите наближават ? Личи си по начина по който мислим и се изказваме.
Всеки човек има право на отговор. Това е направила г-жа Станев. Дали е вярно или не, това е нейното виждане и нейната позиция. В случая я дава като длъжностно лице, не като гражданин.Изписаха се един куп писания от засегнатите страни.Но дали те са засегнатите- в случая организацията на инвалидите представлявана от г-жа Милка Костова, Общината чрез нейното ръководство и кандидата за кмет г-н Иван Панайотов.А хората за които въпроса е важен – инвалидите никакви ги няма.Ето затова трябва да си мислим на какво се дължи дали както един г-н ги нарече безгръбначни, които само се оплаквали, а не си търсили правата или че хората вече са загубили всякакви надежди дори да бъдат чути. Пък на господина който така обиди болните му пожалавам здраве, много много здраве, за да не изпада в положение на инвалидите.
А по отношение на парите за инвалидите искам да се отговори може ли Общинския съвет „воден от грижа за инвалидите“ да гласува 15000 лева субсидии , които много добре знае, че нито Община Хасково, нито която и да е община може да осигури.Това не е ли начин предварително да обричаме на неуспех дори и добри инициативи и намерения а после да търсим виновника. Баз да си мислим пък дали ние нямаме вина, че нещо не сме преценили добре. И знаете ли какво са казали римляните – Никой не може да черпи права от виновното си поведение.
А сега какво става ? Ето затова трябва да се провери кой е внесъл това предложение за 15000 лева субсидия на инвалидните клубове, реално ли е била изпълнима и тогава да търсим има ли неизпълнение и по вина на кого.
И защо измествате същността на спора- тук е въпроса за субсидия за клубовете на индалидите, а не на самите инвалиди, което има нещо общо, но не съвсем. Затова смятам, че се измества същността на спора.И че тук трябва да се говори не каква субсидия трябва да се даде на тези клубове, а за какво ще се разходва тя и как ще подобри конкретния живот на инвалидите в града. И че въпроса следва да е как се подпомага интегрирането на инвалидите в трудовия живот,защото всички инвалиди искат да работят и могат, за това създава ли се нормална архитектурна среда за тяхното движение и обслужване, осигурява ли им се достъп до всички институции, спазват ли се правата им по законите, които са в много случаи разписани, но са останали само на книга, осигурени ли са с необходимите средства за отопление, осветление, храна, лекарства и пр. и какъв е приноса на Общината и другите общински служби, но и регионалните такива, включително и РИО, в това – какво е направено и какво може да се направи, а не да се занимаваме с въпроси, които не интересуват конкретния инвалид и да използуваме тези хора за да викаме долу този и горе онзи.
Ами спрете се вече, ставате банални с това горе и долу. Нима мислите, че като викате срещу този и онзи ще мотивирате умните хора, които са направили своя избор да си го променят.? Щом на практика нищо не им казвате, върху което да помислят.
Аз имам право да пиша тези редове . Защото аз съм също в редиците на онези не знам кой ум измисли да ни определи като хора в неравностойно положение. Защото дори да имам живот даден ден за ден, аз се боря с всички проблеми, мразя да ме съжаляват и в никакъв случай няма да позволя на някой който е с по- добър физически вид от моя да засяга достойнството ми. Но аз искам по- добър живот за всички болни хора и никой да не ги забравя, да не вниква в проблемите им, а да се сеща за тях по време на избори и да се опитва да си гради на техен гръб да го наречем влияние или авторитет. Не е това пътят.

Back to top button