Хасково

Социално слабите на помощи в Хасково намалели

ИлюстрацияХасково е една от трите области в страната, където броят на получаващите социални помощи е намалял. Останалите са София и Кърджали.

През август миналата година 1 253 лица са имали право на помощи в Хасковско, а тази година броят им е 1 081, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността директор на РД „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов. Общият размер на раздадената помощ е близо 97 хиляди лева.

Това са хора, предимно от ромски произход. Сред тях има възрастни хора над 65 години. Двучленните семейства са 249, тричленните – 176. 57 са тези с шест и повече членове, където се отглеждат 275 деца.

Една от причините за по-малкия брой лица на помощи е, че социалните установили, че част от представящите се за самотни майки всъщност живеят с бащите на децата си, които имат доходи.

Всички тези групи с изключение на лицата с трайно намалена работоспособност полагат обществено полезен труд по 4 часа на ден в продължение на две седмици, уточни Манахилов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
soc.slab
soc.slab
12.10.2011 9:32 9:32

да, намаляха! защото измряха от глад!

Back to top button