Хасково

Над 80 нарушения при масови проверки на камиони за ден

ПроверкатаАкт за ползване на тахографски лист по-дълго от позволеното отнесе първият проверен шофьор при съвместната акция на Пътна полиция и ДАИ днес. 

38-годишният старозагорец Дончо Колев управляваше товарен автомобил Скания, натоварен с чували слънчогледово кюспе. При проверката инспекторите установиха, че шофьорът, който е и собственик на возилото, е използвал тахографския лист 4 часа повече от позволените 24. 

„Хубавото в случая е, че това не е довело до загуба на данни“, коментира младши инспектор от ДАИ Йордан Панев. Според закона за автомобилните превози водач, който използва тахографски лист за период, по-дълъг от този, за който е предназначен, и това не е довело до загуба на данни, се наказва с глоба от 200 лв.

Съвместната акция на ДАИ и полицията стартира в понеделник. Тогава бяха инспектирани 120 камиона в Димитровград и бяха открити 51 нарушения. Вчера служители от полицейските управления в Хасково, Димитровград, Свиленград, Харманли и колегите им от група „Престъпления по пътищата“ са проверили над 170 автомобила. Констатирали са 80 нарушения, които са санкционирани с актове и фишове по Закона за движение по пътищата.

Проверката Проверката
Проверката Проверката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button