Хасково

Предизборно олепиха и контейнерите, заличават кандидат – съветник

Общинска избирателна комисияЕдинствената уважена жалба до този момент от общинската избирателна комисия е постъпила от сметоизвозващата фирма ТИТАН – АС, съобщиха за Haskovo.info от ОИК. 

От компанията се оплакали, че в кв. „Бадема“ бобрите им били олепени от с агитационни плакати на ДПС. „Направихме проверка, оказа се, че фактите, посочени в жалбата са верни. Дали сме указание на община Хасково разлепените материали да бъдат премахнати“, съобщи за Haskovo.info председателят на ОИК Веселина Тенчева.

В комисията е постъпила и жалба от БСП. В нея се твърди, че в пространството, определено със заповед на кмета, в района на ОУ „Христо Смирненски“ няма дървени табла за лепене на предизборни плакати. Проверка на членовете на ОИК обаче установила, че това не е вярно.

От ОИК са направили проверка и в ОУ „Св. Иван Рилски“. Според постъпила жалба в школото имало разлепени агитационни материали на коалиция „За Хасково“. Членовете на комисията не открили такива.

Жалба на ГЕРБ е с отказ за произнасяне. В нея се твърди, че агитационни материали на Коалиция „За Хасково“ са без задължителния надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление“. „За да вземем решение по жалбата по закон трябва имаме мнозинство 2/3 от присъстващите„, обясни Веселина Тенечва. В този случай след гласуване се оказало, че в подкрепа на жалбата са гласували половината от членовете на ОИК. 

Вчера е постъпила и жалба от Коалиция „За Хасково“, че върху предизборни плакати на техни кандидати за общински съветници са били залепени агитационни материали на друг кандидат за кмет на Хасково. Членовете на ОИК са категорични, че жалбата е неоснователна.

Междувременно стана ясно, че още един кандидат – общински съветник е заличен от листите. Това е поставената под №11 в листата на „Гергьовден“ Пламена Въкова, която имала регистрация в Испания.
От Политическото движение имат намерение да обжалват. Те са категорични, че премахването на Въкова от листата е неоснователно, тъй като испанката й лична карта била невалидна от 2005 година. От 2007-та живее в Хасково и е назначена на постоянен трудов договор. На предишните избори през 2007 и 2009 година е гласувала в Хасково, дори тази година през януари е получила новите си лични документи от полицията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Диди1231545684
Диди1231545684
12.10.2011 20:22 20:22

Кмета колко е нагъл ще подава жалба,че му лепят върху плакатите.Безсрамник той най гаднярски си лепна плакатите нарочно върху афишите за конжерта на герб нощ преди самият концерт.Масово лепи върху агитационите материали не само на ГЕРБ ,а и на всички партии.Ако има Господ този ….. ще падне и повече няма да мъчи Хасково с наглото си и алчно управление

?
?
12.10.2011 22:07 22:07

az li ne razbrah ili jalbata e za tova, 4e na licata na syvetnicite mu sa zalepeni drugi lica?

една
една
12.10.2011 22:42 22:42

Днес около СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ са раздавали знаменца на излизащите от училище деца. Това редно ли е?

един
един
13.10.2011 8:23 8:23

редно е защото наш гошко е олицтворение на града той си въобразява че е исус христос и че е спасител на града––направил бил много ами затова е бил изблан и получава заплата– не бил крал леле да беше попаднал в ръцете на стария милиционер бай вълко азмана и майчиното мляко щеше да си каже

Veresiq
Veresiq
13.10.2011 12:26 12:26

Абе хора , като не знаете защо напразно говорите . Училище Паисий Хилендарски се готви за своя 160-годишен юбилей и по тази причина раздават знаменца на децата . Това няма нищо общо с изборите . Юбилейния концерт е на 27 октомври и се готви много официално и тържествено празнуване !

Back to top button