Регион

Трима стрелци си играят на котка и мишка с полицаи

ПолицияТрима мъже от Хасково, Свиленград и село Долно съдиево са в ареста. До задържането им се е стигнало след като мъжете си поиграли на котка и мишка с полицейските служители. 

В събота около 18:30 часа в дежурната част на РУП Харманли е получен сигнал, че в района на село Долни главанак се стреля с пушка във въздуха. Пристигналият на място автопатрул е установил самоличността само на двама от стрелците – 41-годишен жител на село Долно съдиево и 52-годишен хасковлия. Третият мъж от компанията бил без документи за самоличност. 

Униформените разбрали, че мъжете са пристигнали в селото с лек автомобил Фолксваген Пасат и помолили тримата стрелци да ги последват до полицейския участък в Маджарово за установяване на самоличността на третия мъж.

При пристигане в града, мъжете с колата се отклонили от пътя. Тогава започнало преследването. На влизане в Харманли около 22:30 часа колата е засечена и им е подаден сигнал със стоп-палка. Дори и тогава тримата стрелци не спрели, но след кратко преследвана полицаите са ги задържали.

По късно са установили и самоличността на мъжа без документи – 61-годишен свиленградчанин. Той е отказал да бъде тестван с дрегер, за което е отнесъл акт. При проверка на колата е открито и ловно оръжие – автомат, законно притежавано от свиленградчанина, както и 2 празни пълнителя за оръжието. Те са иззети с протокол за доброволно предаване.

Лицата са задържани до 24 часа. По случая е изготвен акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button