Хасково

Лоша хигиена затвори две кафенета и магазин

Агенция по хранитеТри обекта са затворили за седмица инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните. Това са две кафенета и един хранителен магазин в Хасково. Причината е лоша хигиена и липса на здравна документация на персонала.

През миналата седмица служителите на местната Агенция по храните са направили 59 проверки. Връчили са 7 предписания. Съставили са и 5 акта. Първият е на хранителен магазин в кв. „Орфей“, който предлагал стоки без етикет на български език. За същото нарушение ще бъде санкциониран и магазин за захарни и шоколадови изделия на бул. „България“. 

За липса на регистрация по Закона за храните глоба от 2 000 до 4 500 лева ще отнесе още един хранителен магазин в областния град. Отново в Хасково е санкциониран и търговски обект, в който не се водят дневниците за добрите практики и входящия контрол.

Собственик на хранителен магазин в Симеоновград също ще отнесе глоба. Размерът й ще е между 250 и 500 лева, защото в обекта се предлагат стоки, на чиято опаковка няма информация на български език.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button