Регион

15 души се изгубиха в преспите между Маджарово и Сеноклас

Сняг15 души са се изгубили в преспите между Маджарово и село Сеноклас, съобщи за Haskovo.info началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението “ комисар Николай Вълчев.

Те са позвънили на спешния телефон 112, от където са сигнализирали пожарникарите. „Хората пътуват с два автомобила, но заради снега и падналите дървета не могат да обяснят къде точно се намират„, обясни комисар Николай Вълчев.

Все пак пожарникарите държат връзка с тях. „Ние също не можем да достигнем до тях с автомобилите, затова трима пожарникари са тръгнали пеш през преспите, за да ги търсят и да ги изведат до място, от където могат да бъдат издърпани“, уточни комисар Вълчев.

По-рано днес в Ивайловградско са закъсали два автобуса с ученици. Първият, идващ от село Планинец, е превозвал 8 деца. С пожарна кола те са били превозени до най-близкото село Пелевун. Втория автобус е идвал от Неделино. Него обаче служителите на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ успели да освободят от преспите.

Общо 18 сигнала за закъсали автомобили и паднали дървета в хасковска област са постъпили днес на тел. 112.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
студ
студ
17.10.2011 18:27 18:27

Навьн е гербаджийско време,уви.

Back to top button