Избори 2011

Златко Марчев: В Хасково има спортни площадки и стадион, но няма спорт

Златко МарчевХасково не предлага добри условия за реализация и развитие на младите хора- това е изводът, който прави кандидатът за кмет на община Хасково от партия „Българе“ Златко Марчев.

Младите хора живеят в града, поне докато завършат училище. После, както показва практиката, бягат от Хасково.

Трябва да се запитаме защо?  Нали тук е хубаво, нали имаме Богородица, Камбанария, нов фонтан – защо градът обезлюдява и от 103 хиляди е станал 74 хиляди жители?! Явно Хасково не е добро място за живеене, щом населението е намаляло драстично, а младите хора правят всичко възможно да не остават тук, заяви кандидатът за кмет и водач на листата с № 24 Златко Марчев.

По-страшното е, че не само студентите не се връщат, изнасят се цели семейства, хората пренасят бизнеса си извън общината, защото повече не издържат на данъчното бреме. Нали разбирате всички, че ако условията в този град са добри, никой бизнесмен няма да тръгне да мести бизнеса си другаде. А щом го правят колегите, явно нещата не са наред, твърди Златко Марчев.

Освен кафенета, интернет зали и барове за младите хора няма достъпни други забавления. Спортни площадки и стадиони има, но няма спорт! Спортът трябва да бъде един от първите приоритети на общината! А благоустрояването на спортната база и предоставянето й на спортните клубове за ползване при изключително изгодни условия ще бъде наше първо задължение, когато влезем в общината, категоричен е Златко Марчев.

В Хасково имаше спортове с традиции, които вече изчезнаха. Сега треньорите нямат възможност да влязат в общинските зали в училищата и да водят нормални тренировки. Искат им такива наеми, че свят да ти се завие, а срещу тях деца и родители получават едно нищо, твърди кандидатът за кмет.
Студени салони, никаква поддръжка на настилките, без бани и с мизерни тоалетни. Такива са условията в Хасково. Има спортни клубове, които вече сериозно се замислят дали да не пренесат дейността си в Димитровград, защото там има общинска политика за спорта, а тя е: символични наеми на базата, срещу които деца и треньори получават всякаква помощ от общината.

Е, да чакаме ли още и да гледаме как талантливите ни треньори и деца отиват в съседните градове или да изберем в неделя промяната, пита риторично кандидатът за кмет от партия „Българе“ Златко Марчев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button