Регион

До една година пътят Симеоновград – Гълъбово трябва да бъде ремонтиран

Първа копка за ремонт на пътя Симеоновград - ГълъбовоСимволична първа копка за дългоочаквания ремонт на пътя Симеоновград – Гълъбово бе направена днес. Част от шосето е и улицата, на която на Великден живота си изгубиха шестима младежи.

11-километровата отсечка е осеяна с дупки, а нормална настилка почти липсва. Тя не е ремонтирана от десетилетия, въпреки че е част от международния път Свиленград – Русе. Срещу лошото й състояние хората в Симеоновград се вдигнаха и на бунт. Досега проблем за започването на ремонта бяха административни пречки и неприключени процедури по отчуждаване, които вече са приключили, коментира областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Ремонтът трябва да приключи за една година, а идващата зима няма да ни попречи, обясни представител на изпълнителя. В рехабилитацията е включена и градската част от пътя – улицата, където стана жестоката катастрофа на Великден. Там обаче асфалт ще бъде положен едва когато бъде изграден нов водопровод. Дали това ще стане в рамките на следващата година никой не се нае да коментира.

Днешната церемония за първата копка започна с едноминутно мълчание в памет на шестимата загинали младежи.

Вижте видео репортаж

 Първа копка за ремонт на пътя Симеоновград - Гълъбово  Първа копка за ремонт на пътя Симеоновград - Гълъбово
 Първа копка за ремонт на пътя Симеоновград - Гълъбово  Първа копка за ремонт на пътя Симеоновград - Гълъбово

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button