Хасково

Тромавата работа на СИК-овете проваля изборите

ОпашкитеТромавата работа на секционните избирателни комисии ще провали изборния ден, алармираха Haskovo.info избиратели, които чакат по опашки в СИК-ве в общината.

Огромен проблем по време на тези избори се явява разликата между списъците за президенти местна власт. Оказва се, че на много места членовете на СИК не действат както е правилно – да проверят липсващите избиратели в забранителните списъци, а направо ги дописват в основните. Това може да се окаже пречка за легитимността на вота, коментираха от ОИК, където непрекъснато постъпват подобни сигнали.

Много са и хората, които се оплакват, че не им е позволено да гласуват за местна власт, въпреки че са живели в страната през последните повече от 4 месеца.

От щабовете на част от основните кандидати изразиха притеснението си, че времето за гласуване няма да стигне.

Такова е и притеснението на ОИК. От там апелират секционните комисии да преорганизират работата си така, че хората да вземат трите бюлетини заедно и гласуването да върви по-бързо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button