Регион

Чудотворна икона на Света Богородица в Димитровград за Димитровден

ИконатаГодина след като Димитровград посрещна за Димитровден частица от Христовото разпятие, тази година за празника жителите на бригадирския град ще посрещнат иконата на Света Богородица „Златна ябълка“

Тя ще пристигне утре и ще бъде донесена лично от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.
Празникът ще започне от 17:00 часа пл. „България“, където ръководството на община Димитровград, епархийският наместник и енорийският свещеник ще посрещнат Пловдивския митрополит Николай, заедно с Чудотворната икона.

От 17,45 часа ще тръгне Литийно шествие до храм „Свети Димитър“.  Там  ще бъде отслужена празнична Вечерня и изнасяне на чудотворната икона на Света Богородица „Златна ябълка“ за всеобщо поклонение.
На Димитровден от 9,00 часа, в Храма ще бъде отслужена Божествена света литургия от Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай. 

Чудотворната икона ще остане в димитровградския храм до 30 октомври. През това време миряните ще имат възможност да видят и да се докоснат до светата реликва.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button