Регион

Касират вота в село Войводово?

Бюлетините Пореден изборен гаф бе констатиран в Хасково. Този път в центъра на скандала бе една от секциите във Войводово, където бяха открити захвърлени около 50  останали от вота в неделя бюлетини. Заради този гаф кандидатът за кмет на селото от БСП Зоя Миронова ще иска касиране на изборите.

Тази сутрин в Общинската избирателна комисия в Хасково е постъпил сигнал, че в шкафче в пенсионерския клуб има бюлетини. Намерил ги е Айваз Исмаил. Той търсел лист хартия, на който заедно с приятелите си да записват резултатите от играта на карти.

Вина за забравените бюлетини носят членовете на Секционната избирателна комисия във Войводово, категоричен е председателят на ОИК – Хасково Веселина Тенчева. Те са длъжни след приключване на изборния ден да опаковат цялата документация и да я предадат на общинската избирателна комисия. Сред намерените бюлетини във пенсионерския клуб има сгрешени, невалидни и празни, с два печата празни, има и действителна, която е отчетена като недействителна.

Бюлетините

Айваз Исмаил

Заради гафа в село Войводово кандидатът на БСП Зоя Миронова ще иска касиране на вота. Тя бе категорична, че ще подаде жалба в Административния съд. По думите й нейният застъпник в секцията Нестор Несторов е видял бюлетините в шкафчето още в понеделник. Като се наспах след изборите дойдох в клуба и ги видях, но не знаех на кого на кажа, оправда се Несторов.

В село Войводово жителите избраха кмет на І тур. Това е Илями Бефа, който спечели вота с 50,18% или това са 278 гласа. Общият брой на гласовете обаче на другите трима опоненти е 276. Именно тези два гласа разлика дават основание на основния опонент на Бефа Зоя Миронова да иска касиране на вота.

„И да касира вота пак няма да спечели . Това е е шантаж. Не ми е ясно откъде са дошли тези бюлетини. Те си знаят какво правят.  Обвинявам ги, направо ги обвинявам. Интриги правят.“, заключи Илями Бефа.

Вижте видео репортаж

Бюлетините Бюлетините
Бюлетините

Илями Бефа
Бюлетините

Зоя Миронова

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button